Ga terug naar het nieuwsoverzicht

van aardgas naar gasloos

Er zijn internationale klimaatafspraken gemaakt, daarom moet er in Nederland een overgang plaatsvinden van gas naar duurzaam. Dit kost natuurlijk geld, en wie gaat dat betalen? Dit doen we zelf. Als je geen aanpassingen aan je woning doet om deze te verduurzamen, betaal je de kosten indirect via extra heffingen. Milieudefensie voorspelt daarnaast dat de gasprijs in de toekomst sterk gaat toenemen. Wanneer je een voorinvestering doet op dit gebied, zal dat zich dubbel en dwars terugbetalen via een verlaging van je maandelijkse energielasten.

In de toekomst worden energiebesparende maatregelen steeds meer gestimuleerd, daarom is er tegenwoordig mogelijkheid om dit via je hypotheek te financieren.  Wanneer je een nieuwe woning koopt, of laat bouwen, kun je vaak 25.000 euro extra lenen om je woning te energieneutraal te laten bouwen. Je mag de rente fiscaal aftrekken, omdat het bijdraagt aan de verduurzaming van energie, wat extra voordeel oplevert. Daar komt nog bij dat maandelijkse lasten sterk dalen wat betreft energie, als u een woning koopt met Nul op de Meter heeft u zelfs nooit meer een energierekening.

Neem contact met ons op als u een Energieneutrale woning wilt laten bouwen, uw huidige woning door middel van slimme innovatieve oplossingen te verduurzamen, of als u informatie wilt over de mogelijkheden.

Bron: https://milieudefensie.nl/actueel/van-cv-ketel-naar-duurzame-warmte.pdf